ANKARA / KEÇİÖREN - Şehit Hüseyin Köksal İlkokulu

ŞEHİT HÜSEYİN KÖKSAL İLKOKULU

TARİHÇESİ

Keçiören ilçesinde eğitim kurumlarının varlığı 19. yy’ın sonlarında görülmeye başlar. Keçiören, uzun yıllar kırsal nitelikli küçük bir yerleşme olarak kaldıktan sonra 1950´lerdeki bu gelişmeler ve yoğun göç hareketinin etkisiyle Ankara´dan ayrı olarak gelişmeye başladı. Zamanla Ankara kent alanının yayılması sonucunda kentle bütünleşti ve genellikle orta gelir grubunun yerleştiği bir semt durumuna gelmiştir.

Okulumuz Kuzey Kent Ankara girişinde “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında TOKİ tarafından 2011 yılında 32 derslik olarak yapılıp Milli Eğitim Bakanlığımızın hizmetine sunulmuştur.

Okulumuz ismini Hakkari İli Şemdinli Gedik Tepe karakolunda askerlik görevini ifa ederken PKK ‘nın 19.06.2010 tarihinde Gedik Tepe Karakoluna yapmış olduğu saldırıda şehit düşen Şehidimiz Hüseyin Köksal ‘nın ismi verilmiştir.

Okulumuzun, 2011–2012 Eğitim-Öğretim yılında, İlköğretim olarak eğitime başlaması planlanmıştır. Ancak bölgeye yerleşim gerçekleşmediğinden okulumuz eğitim faaliyetine 2012–2013 Eğitim–Öğretim yılında başlamıştır. 6287 sayılı yasa ile okulumuz İlkokula dönüştürülmüştür. 25.01.2013 tarihinde ise bünyesine Ortaokul eklenmiştir.

2012–2013 Eğitim–Öğretim yılının 2. Yarıyılında eğitim öğretime İlk/Ortaokul olarak başlamıştır.

Okulumuzda İlkokul ve Ortaokul müdürü olarak sayın Serkan BEŞEL görev yapmaktadır.

Yayın: 19.10.2018 - Güncelleme: 10.11.2023 19:14 - Görüntülenme: 557