ANKARA / KEÇİÖREN - Şehit Hüseyin Köksal İlkokulu

Şehit Hüseyin KÖKSAL Kimdir?

ŞEHİT HÜSEYİN KÖKSAL (1989-2010)

08-10-2018

10-11-2023

Hüseyin KÖKSAL 21.10.1989 yılında Ankara ili Kızılcahamam ilçesinin Karaağaç köyünde dünyaya gelmiştir.İki çocuklu ailenin büyük çocuğudur.

Hüseyin KÖKSAL, ilk ve orta okulu Ankara İli Keçiören İlçesi Çağlar İlköğretim Okulunda tamamlamıştır. Daha sonra Keçiören ilçesindeki Kanuni Lisesinin Süper Lise bölümünde eğitim ve öğretim görerek başarılı bir öğrencilik dönemi geçirmiştir.

Liseden mezun olan Şehit Hüseyin KÖKSAL gıda sektöründe işe başlamıştır. Askerlik çağına geldiğinde de vatani görevini yapmak üzere askere gitmiştir.

Şehit Hüseyin KÖKSAL'IN acemi birliği Sivas'tır. Acemi birliğinde görevini tamamlayan şehidimizin usta birliğindeki yeri Hakkari İli Otluca Dağ ve Komando Tugayıdır. Buradan geçici görev yeri olarak Hakkari İli Şemdinli İlçesi üs bölgesi olan Gedik Tepe Karakoluna Topçu onbaşı olarak görevlendirilir.

Şehidimiz burada vatani görevini yaparken PKK'nın hain saldırısı sonucunda Gedik Tepe Karakol baskınında 19.06.2010 tarihinde şehit düşerek Hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Şehidimize ve şehidimizin nezdinde tüm şehitlerimize, Türk Milleti adına Haktan rahmet diliyor, adını her zaman Milli Eğitim camiasında yücelteceğimizin sözünü veriyoruz.

10-11-2023

Yayın: 17.10.2018 - Güncelleme: 10.11.2023 19:00 - Görüntülenme: 1359